MTB, wandelen en BBQ 2021

Hier waren we wel weer eens aan toe

Net als in het panbos hebben we ook nu 3 groepen. Hetgeen zich op deze mooie zondag vertaalt als: snelle fietsers, iets minder snelle fietsers en wandelaars. Deze keer een verslag aan de hand van de indrukken van een paar mensen die hebben mee gedaan: Ap, Henk en Maja.

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.

Wvmn-bestuur: heel erg bedankt! door @p folgerts

In de bossen van Leersum en op de Amerongse berg liggen vele wegen en paden. Je kunt er wandelen, paardrijden, fietsen en…je kunt er mountainbiken. Het waren deze MB-paden die de WVMN had gekozen om weer eens een groepsactiviteit te organiseren. Natuurlijk er kon die middag ook ergens worden gewandeld of zonder iets te doen zomaar worden aangeschoven bij de BBQ maar voor mij werden het op die zondag de MB-paden.

In gepaste kledij en met de verkeerde schoenen aan (*met clicks) meldde ik me bij de groep. Het excuus van de verkeerde schoenen moet ik vermelden omdat ik, vooral bergop, door tal van deelnemers – en niet alleen de jongsten – genadeloos werd ingehaald. Dat kwam vooral door de schoenen (echt)  maar ook omdat ik liep en zij fietsten. Niet zoveel sneller dan ik liep, trouwens. Maar toch. 

Veel mensen kwamen we niet tegen. Ik vooral mijzelf. Wel werden we af en toe ingehaald door foute Mountain Bikes. Mannen, want dat zijn het vooral, in strakke pakken, kekke schoentjes, kleurige helmen en een Ray Ban zonnebril op, halen je in op een MB-fiets met accu zo krachtig dat je er gemakkelijk een DC-10 mee aan de praat krijgt. Maar ze bewegen, zullen we maar zeggen.

Bergaf is trouwens zeker zo lastig als bergop al merk je na een uurtje dat afdalen is te leren. Vooral als je bij moeilijke passages je ogen wel gewoon open houdt. Ik heb al met al een heerlijke middag gehad. Uitdagend, leuk gezelschap, een lekkere stroopwafel in de MB-pauze en een fantastische BBQ aan het einde van de middag.

Mooie gerechten, ruime inkoop, prachtige Anita-wijnen en een toetje die je gewoon toet kunt noemen. Nog een keer zoiets organiseren dit jaar met een najaarstocht en een erwtensoep buffet?

 Ik zeg doen!!

 

MTB en BBQ evenement zondag 5 september door Henk Kelly

En ja, hoera, eindelijk na heel veel corona-maanden kon het weer plaatsvinden het mountainbike/BBQ-evenement van de WVMN. Het weer had sowieso de BBQ-factor 12 op een schaal van 10! Kon niet beter. Daarnaast had het gehuurde materiaal inmiddels een fantastische update genoten,  goeie fietsen. En niet te vergeten: Wat een fantastisch mooi stukje natuur waar we zo maar doorheen mogen crossen.

Ik had me voorgenomen om het rustig aan te doen, want tijdens het vorige evenement was ik in mijn persoonlijke euforie vanuit Driebergen naar Leersum op m’n eigen fiets gegaan, gevolgd door een 40km lange MTB-rit, om vervolgens redelijk uitgeput vanuit Leersum naar Doorn te proberen te fietsen (dat is niet echt alleen maar bergafwaarts) zodat ik behoorlijk stuk aan de BBQ begon…. En thuisgekomen was er helemaal niks meer over….

Dat voornemen hielp wel, kon zelfs semi-relaxed naar huis fietsen na de uitstekend verzorgde en door Anita’s wijnen en toetjes tot culinair hoogtepunt verheven overvloedige en ook oergezellige BBQ.

Onder aanvoering van Arie en Evelien lieten Leo en ik ons verleiden tot de groep die “iets meer wilde”.  Het parcours was wel “een beetje” technischer geworden….  Het fenomeen “kombochten”  wat nieuw was voor de F1 in Zandvoort was hier duidelijk al eerder geïntroduceerd, en dat is precies waar we ook begonnen. 

Dat was voor mij toch echt wel even doorbijten, had daar vanuit vorige MTB-evenementen geen “actieve herinnering aan”, maar gaandeweg ging het hoe langer hoe beter.

Wat me wel opviel is dat we vaak precies tussen 2 bomen op het parcours door moesten waar ik me dan bij afvroeg in hoeverre ze dan bij het ontwerpen van de breedte van een MTB-stuur (in Japan?) rekening kunnen houden met die ruimte tussen die 2 bomen op de Amerongse berg….

Ging allemaal goed. Arie en Evelien hielden ons goed in de gaten (da’s makkelijker met een kleinere groep 😉 ) zodat ik (Leo weet de weg daar echt wel) niet totaal verdwaald zou raken zoals in een vorige evenement…. (Misschien dat ik daarom nog wat extra energie over had 😉 ). Dank daarvoor !

Korte samenvatting : Nog een keer ! Bij voorkeur nog zo’n BBQ, zelfde weer, zelfde sfeer!

 

Wandelen – door Maja van Bemmel

Op 5 september j.l. hadden we eindelijk weer onze in principe, jaarlijkse MTB, wandel en BBQ dag. Ik behoor tot de wandelgroep. Antoinette had met de computer een leuke wandeltocht uitgezet van ongeveer 10 km, die zonodig ingekort kon worden tot bijna 8. Antoinette en ik hebben de 10 km tocht voorgelopen. Was een fijne gezellige middag.

De groep bestond uit 10 personen. Al vooraf bleek dat de kortere ronde beter geschikt was. Die was voor iedereen nieuw en ook leuk. De onderlinge sfeer in de groep was heel gemoedelijk. De meesten liepen regelmatig samen met iemand anders. Kortom: het mixte goed.

Zittend op een paar dikke boomstammen dronken we ons drankje en genoten we van de heerlijke kanjer!

Onderweg kwamen we allerlei mooie natuur tegen: nog bloeiende hei, paddenstoelen, prachtige bomen en struiken. De zon gaf hele mooie doorkijkjes met z’n stralen door de bomen heen. Volgens mij waren er alleen maar positieve reacties. Een geslaagde middag, voor herhaling vatbaar!