Slipvaardigheidstraining

Hoe krijg je een slippende auto weer onder controle? Hoe kun je het veiligst een obstakel ontwijken? Tijdens de anti-slipcursus op 25 november 2018 bij VVC Adventure in Almere Buiten werd inzicht verkregen in het ontstaan (en voorkomen) van ongevallen. 

Er waren 8 enthousiaste personen aanwezig: Maja, Kees, Jeanet, Marloes, Coos, Wietske, Eric en Gerda. De deelnemers hadden de beschikking over 6 auto’s, waardoor er veel geoefend kon worden. Maja deed voor de tweede keer mee en dat was te merken: in de ogen van velen een expert.

Het circuit betrof een natte baan met verschillenden gladde slipvakken. Een natte baan is een met water overgoten stuk asfalt waardoor het wegdek glad wordt. Extra spannend werd dit doordat de auto’s banden hadden zonder profiel.

Voorafgaand aan het praktische deel werd begonnen met een uitgebreide theoretische inleiding. Daarna werd uitgelegd hoe je GOED in een auto moet zitten en hoe de gordels om moeten. Daarna demonstreerde de instructeur hoe je uit een auto kunt komen die op de kop ligt.

Ieder reed 3 rondjes. Daarna nog 3 rondjes met slippen in het eerste deel van het parcours en een combinatie van slippen met aansluitend een soort noodstop oefenen in het tweede deel van het parcours.

Het was een spannende maar geslaagde dag.

Klik op foto’s voor een impressie. Met dank aan de fotografen Kees en Wietske/Eric.