WVMN-skiërs hadden fijne dagen in Fieberbrunn.

Maar eerst een paar onverwachte buckels.

Door @p folgerts

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.

Vrijdagmiddag 17 januari jl. Daar zaten we dan in Bennekom in de bus van Noot Personenvervoer. Klaar om af te reizen naar Fieberbrunn. Drieëntwintig tot de tenen toe geklede enthousiaste skiërs. Een verse chauffeur, XXL-stroopwafels van Jeanet en een zee aan beenruimte.

Dat zag er medio december daarvoor wel even wat anders uit. Het was allemaal zo keurig voorbereid. Reisondernemer Peter Langhout rijdt, prima Hotel HP in Fieberbrunn, prettig prijsje, gezellige groep en weersverwachtingen om van te smullen.

En dan komt plotseling dat bericht: Peter Langhout is failliet. Reis gaat niet door. Geen kans op een doorstart, geen kans op een overname. Langhout gaat op zwart. Contact met het bedrijf is uitgesloten. En dan? Geen reis en geld foetsie? 

Stichting Garantiefonds Reisgelden laat snel weten dat de reissom gegarandeerd wordt terugbetaald (inmiddels binnen) en dat het ons vrij staat de reis zelf te realiseren. Wel zelf nog eerst even de reissom voorschieten, natuurlijk. 

We gaan aan de slag als een waar wvmn-huiskamer reisbureau. Inventariseren wie mee wil. Dat wil iedereen wel, als de prijs en condities ongeveer gelijk zijn aan de Langhout variant. Via een gemeenschappelijke relatie contact gezocht met een Groningse Fieberbrunn-groep uit de failliete Langhout boedel. Ze willen wel mee op dezelfde voorwaarden en de organisatie van een en ander laten ze graag over aan ons. Verstandig.

Kees en Jeanet storten zich op de bus transportmarkt en ik neem het contact met het hotel in portefeuille. Eerst maar eens bellen met de hoteleigenaar in Fieberbrunn om de kamers te blokken. Family Hotel Schloss Rosenegg weet van niks. Kent geen Peter Langhout, heeft geen bericht gehad over het faillissement maar houdt de kamers op mijn uitdrukkelijk verzoek beschikbaar. Ze nemen contact op  met hun Oostenrijkse tussenpersoon. Rond de Kerst van 2019 krijg ik de bevestiging dat de boel rond is. En kunnen we ontbijten als we aankomen? Dat kan. En de chauffeur heeft gratis kost en inwoning? Tuurlijk. En ben je een beetje schappelijk met kamerprijs? Man, we zijn blij dat we kamers toch nog kunnen verkopen. Komen we altijd uit. En dat klopte.

Kees en Jeanet hebben inmiddels in no time een aantal vervangers voor het bus transport. Noot uit Ede is favoriet. Precies: Nootscenario. Samen gaan we de bus uitzoeken, keuren op beenlengte, dommel factor, toilet en nog zo het één en ander. Met Hotel en bus ondernemer komen we uiteindelijk op een prijs uit die zelfs nog iets onder Langhout ligt en dus hebben we 23 deelnemers die de 17e januari goed gemutst afreizen. Het wvmn-reisburo is een feit.

Skigebied om van te smullen

Fieberbrunn is verbonden met Leogang, Saalbach en Hinterglemm. Zelfs kun je per gondel aansluiten op het gebied van Zell am See en de Kitzsteinhorn. Een onwaarachtig  groot en gevarieerd gebied. De meest geavanceerde liften, uitdagende maar ook lichte pistes en nauwelijks wachttijden. En ook belangrijk: voldoende hutten om uit te rusten en bij te tanken. De Groningse groep had na de busreis een ontbijt en koos daarna haar eigen weg.  Zoals gebruikelijk splitste het wvmn- contingent zich heel natuurlijk in de snelle en minder snelle afdalers. 

’s Avonds bij het diner schaarde de groep zich eendrachtig rond de dis. Skiën is leuk, is uitdagend, houdt je jong. Skiën met een WVMN-groep is een feest.