Zoetermeeeeeeeeer

Een select gezelschap trok donderdagmorgen 9 december naar Snowworld in Zoetermeer. Jeanet en @p hadden voor een klein prijsje een kaartje voor maar liefst 4(!) uur skiën weten te bemachtigen.

Rond kwart over 12 gingen de eersten richting baan 3. De steilste indoorskibaan van Europa. Ja, ja maar liefst 20% helling.

Op de baan we troffen nog een andere groep, een 2-tal lesgroepjes en een paar losse skiers, ruimte zat.

Schrijver dezes dacht uit ervaring het na een uurtje wel gezien te hebben maar dat was dit keer toch anders. Na anderhalf uur trokken we richting restaurant om de hongerklop te bestrijden. Dat lukte aardig met o.a. lekker stevige erwtensoep, appelpunt met slagroom of anders. Zo gingen we om half drie terug naar de echte sneeuw onder een dak.

In de hal was het overigens gemiddeld -8 graden celsius. Kwart voor vier verlieten we de baan. Er stond een groep van 70 studenten van een ROC klaar voor de opleiding tot skileraar. Een goede reden om de skies in te leveren en nog een afzakkertje te nemen. Naast fris voor de chauffeurs was er warme chocomel en glühwein voor de rest.

Nienke nam nog even plaats naast de kerstboom in een koninklijke snowboard-troon. Zij begon haar jaarlijkse rede met ‘Leden van de Panbostafel…….’.
Al met al een zeer geslaagde middag waarbij we toch maar liefst ruim 2,5 uur liftje in, hellinkje af gingen. En nu we weer eens echte sneeuw hebben mogen proeven smaakt dit natuurlijk naar meer. Nu maar hopen dat we begin 2022 naar Frankrijk en Oostenrijk kunnen afreizen voor het echte werk.

Tenslotte nog een kleine anekdote. Leo was ook van de partij. Zeker niet de jongste van de groep. De oudste zelfs. Vol trots vertelde hij dat hij recent nog een nieuwe heup had gekregen. Ik herinner mij dat hij een jaar of 6-7 voor het laatst is meegeweest met mijn reis eind januari. Hij is het skien nog lang niet verleerd. Met zijn rode muts daalde hij in zijn karakteristieke stijl de helling af. Totdat…. hij een ‘platzverweis’ kreeg wegens het niet dragen van een skihelm. En dat op zijn leeftijd. Maar regels zijn regels. Snel een skihelm gescoord en gewoon weer door. Bikkel!

Als tussendoortje zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan Jeanet en @p voor het organiseren. En penningmeester Coos voor het voorschieten.

Eef