Nordic Walken olv Harrie

Vijftien enthousiaste Nordic Walkers hebben vrijdag 22 maart een práchtige tocht, in en rond de bossen van Doorn gelopen. Deze sportieve, maar ook culturele tocht was uitgezet door onze zeer ervaren en enthousiaste trainer Harrie van de Bovenkamp, die overigens niet over één nacht ijs was gegaan.

Ons startpunt was het Veteranen Instituut te Doorn. Van daaruit voerden bredere en soms ook smallere paden ons naar Zanderij Maarn, een voormalige zandafgraving van de NS, inmiddels een speciaal stukje natuur. Je kunt daar niet alleen zeldzame planten en insecten vinden, maar ook bijzondere stenen, die maar liefst 150.000 jaar geleden vanuit Scandinavië daar zijn beland.

Door de vele buien stond het water vandaag hoog en moesten wij balancerend op enkele boomstammen de brug zien te bereiken. Sommigen hielden daarbij hun voeten niet droog.

Gelukkig was ons eindstation niet meer ver. De slechts 170 treden tellende trap voerde ons naar eetcafé ‘Onder de Pannen’, alwaar onze steun en toeverlaat Jeanet en warme ‘Kaffee und Kuchen’ ons opwachtten.

Al met al was het een heerlijke en zeer geslaagde dag.

Ine