MTB – Wandelen

Verslag van Rob

Wat de verbinding is tussen moederdag en de wandeltocht / mountainbiken van de WVMN is niet helemaal zeker, maar het is sowieso altijd mooi weer.  

En dan is wandelen geen straf door het landgoed Moersbergen. Een mooi bosgebied dat het mooiste is als er geen bos is (volgens de beschrijving van het landgoed zelf). Daarmee bedoelen ze dat het vooral ook de doorkijkjes zijn naar de open gebieden. En dat klopt. 

Gezellig kletsend met de andere WVMN’ers, stappend over de prima uitgezette route met een rustpauze (met versnapering 😊), een licht briesje en over een gepaste afstand. Wat wil je nog meer! Tijdens de bostrainingen kom je meestal niet tot deze gesprekjes. 

Vervolgens naar het clubhuis van de Doornse IJsclub. En dat is een mooie plek. Heerlijk rustig, klein terrasje. Waar het wandelclubje aangevuld wordt met de mountainbikers. En hun verhalen natuurlijk! 

Het terras is precies passend voor de ruim 30 deelnemers. De drankjes en nootjes staan op tafel. En bij dit weer is een bbq niet te versmaden. De vis- en vleesliefhebbers kwamen niets te kort. Voeg daarbij de verschillende salades (gemaakt door de deelnemers) en ook dit deel van de dag was geslaagd. 

Kortom, wil je een gezellige dag meemaken, met bijna altijd gegarandeerd mooi weer, schrijf je in. De WVMN draagt zorg voor de uitstekende organisatie en een zorgeloze dag. Waarvoor dank. 

Verslag Yolanda

Wat een prachtige dag om op de mountainbike te stappen. 

Vijf vrouwen en zeven mannen verzamelen om half één bij de Doornse IJsclub. De fietsen zijn al afgeleverd. Nadat we ons hebben ingesmeerd tegen de zon, beginnen we de tocht die door Jeanet en Kees is uitgezet. 

Het bos is meer dan prachtig. Alles is frisgroen, de varens staan er stoer bij. Het ruikt heerlijk.

We moeten goed kijken. Boomwortels liggen bloot, het pad is bochtig en vaak smal. Gelukkig droog, en ook weer niet tè droog. Eigenlijk precies goed.

Halverwege een stroopwafel en een sapje. 

Bezweet en voldaan zijn we laat in de middag weer terug bij de IJsclub. De schade is beperkt gebleven: alleen wat dikke muggenbulten en zere billen.

Na een verfrissende douche staan de nootjes en chips klaar. Bij een drankje praten we bij met de wandelaars en andere wvmn-ers. De BBQ’s worden aangestoken. Er is meer dan genoeg vlees en vis om erop te leggen. En er zijn heerlijke salades.

Gezamenlijk ruimen we de hele boel weer netjes op. Een geweldige dag!